Menu Sluiten

Explanimation laten maken

ExplanimationU kent ze vast wel van de televisie; die animaties die een vraag verduidelijken of die iets anders duidelijk moeten maken. Dergelijke explanimations zijn uiteraard ook uitermate geschikt om bedrijfsmatig in te zetten. Om te laten zien en uit te leggen wat je bijvoorbeeld precies doet. Steeds meer ondernemers ontdekken de toegevoegde waarde van explanimations laten maken. Korte animaties die iets moeten verduidelijken met een hoog promotioneel karakter, dat zijn explanimations. Een explanimation laten maken kan nog niet zo heel erg lang, maar is wel het ideale middel om een professionele en verpletterende indruk te maken.

Analyse van de informatie is het startpunt

Een explanimation laten maken begint steeds met een analyse van de informatie. De producent van de explanimation nodigt je uit om uitleg te geven over de soms ingewikkelde boodschap die je door het laten maken van een explanimation wilt vereenvoudigen en aan potentiėle klanten wilt laten zien. Aan de hand daarvan wordt een grondige analyse gemaakt en wordt de kern en de opbouw van de explanimation bepaald.

Ervaren illustratoren voorzien je van het beste advies

Vervolgens begint het creatieve deel van een explanimation laten maken als er een stijlconcept gekozen moet worden. De ervaren illustratoren helpen je daarbij en geven advies over welke stijl bij het onderwerp past. Ook moet goed nagedacht worden over de wijze van vertellen van de voice-over. Aan de hand daarvan wordt een stijl voorstel gemaakt.

Schrijven van voice-over tekst en tekenen van het storyboard

De volgende stap om een explanimation te laten maken is het schrijven van een voice-over tekst en het tekenen van een storyboard waarop verschillende beelden te zien zijn met daaronder dus een voice-over. Nadat je feedback hebt gegeven wordt dit uiteindelijk de basis van je explanimation. Het is dan tijd om de shots echt goed vorm te geven en een visuele stijl te creėren waarbij huisstijlkleuren en animatiestijl meegenomen worden in de uitwerking van het storyboard, dat overigens pas na jouw akkoord gedetailleerd uitgewerkt wordt.

Letterlijk in beweging

Dan is het tijd om de boel letterlijk in beweging te zetten en laten de animator de illustraties bewegen. Explanimation laten maken gaat dan ook meteen de laatste fase in als muziek en geluiden toegevoegd worden waarmee de explanimation klaar is om geļmplementeerd te worden. Uiteraard krijg jij die geleverd in diverse formaten en geschikt voor zowel Mac en Windows zodat de doelgroep altijd perfect bediend kan worden.

Je eigen explanimation laten maken? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *